Verkoop walkie talkies

Walkies4Events heeft een uitgebreid aanbod aan professionele prijs-kwalitatieve walkie talkies. Zo bieden wij vergunningsvrije, vergunde en SIM trunk-walkie talkies aan van de merken Kenwood, HYT, Hytera en Motorola. 

Vind hier meer informatie over het: 

Het is ook mogelijk om walkie talkies bij ons te huren. Klik hier voor meer informatie.

Het verschil tussen vergunningsvrije, vergunde en SIM trunk walkie talkies

Vergunningsvrije walkie talkies

Walkie talkies zonder vergunning zijn meteen gebruiksklaar en inzetbaar. Je communiceert namelijk via frequenties die in heel Europa vrij te gebruiken zijn. 

Om storingen van andere vergunningsvrije walkie talkie-gebruikers in je omgeving te vermijden, programmeren wij bij de aankoop van walkie talkies gratis een subtoonprogrammatie. Voor deze extra service hoef je dus helemaal niets extra te betalen. 

Vergunde walkie talkies

Walkie talkies met vergunning beschikken over een hoger zendvermogen (2 - 4 Watt). Hierdoor is het zendbereik ook groter dan bij vergunningsvrije walkie talkies (0,5 Watt). Daarnaast is het zendbereik van vergunde walkie talkies uitbreidbaar met externe antennes en repeaters.

Vergunde toestellen garanderen tenslotte ook volledige discretie. Je gebruikt namelijk enkel de frequenties die specifiek aan jou zijn toegewezen door het BIPT/IBPT. 

SIM trunk walkie talkies

De SIM trunk walkie talkies combineren het beste van radiocommunicatie en telefonie. Ze werken net hetzelfde en als een gewone walkie talkie, maar dan via het 4G- en wifi-netwerk. Dit wil zeggen dat je zonder zendvergunning beschikt over een internationaal zendbereik


Het verschil tussen analoge en digitale walkie talkies

1) Geluidskwaliteit aan de rand van het zendbereik

  • Analoog: Hoe groter de afstand en hoe meer hindernissen er zich tussen de walkie talkies bevinden, hoe meer ruis er zal optreden. De geluidskwaliteit wordt geleidelijk minder.   
  • Digitaal: Ongeacht de afstand en het aantal hindernissen, de geluidskwaliteit zal gelijk blijven tot de effectieve rand van het zendbereik. Onze klanten ervaren dit als zeer positief.  

2) Aantal unieke kanalen

Een analoog kanaal heeft een volledige frequentie nodig. Om bij een vergunningsvrij toestel (8 frequenties) toch 16 analoge kanalen te bekomen, worden de frequenties dubbel gebruikt. Met andere woorden heeft ieder analoog kanaal een tegenhanger (bijvoorbeeld kanaal 1 en 9, kanaal 2 en 10, enz.). Indien één van deze kanalen in gebruik is, kan het andere kanaal niets doen tot het eerste kanaal opnieuw vrij is.  

Een digitaal kanaal heeft slechts de helft van een frequentie nodig. Dit wil zeggen dat je bij een vergunningsvrij toestel met 8 frequenties dus van 16 unieke digitale kanalen gebruik kan maken. 

Bekijk zeker ook onze sociale media kanalen en blijf op de hoogte.